web
analytics
MØTER / KLUBBKALENDER

Klubbkalender

Fra
Til

"De usynlige barna!"

21. mars 2018 kl. 17.30

Marit (Kolstadbråten) - Yrkesforedrag

Selv om de fleste av oss klager og maser, ohhh - hvor privilegerte er vi ikke som har det vi har; gratis barnehage og skoler som dekker barna og ungdommenes behov, gode helsetilbud på alle områder – fra vugge til grav, sikkerhetsnettet NAV, vi har jobb, kanskje pensjon, bor bra og har bil(er), sykkel, ski og kanskje båt. Vi reiser på ferie og kan kommunisere om alle disse tingene vi liker og ikke liker, dele verdier med barna eller barnebarna våre, kjærlighet, hengivenhet, hjelpe dem med lekser, være der for dem når de trenger det, lytte til musikk, høre en hund bjeffe, nyte stillheten ... alle disse små tingene på jorden som gjør livet verdt å leve.

Hva ville livet vært om vi ikke kunne forstå eller kommunisere med menneskene rundt oss og som vi bryr oss om og er glad i? Hva om vi ble nektet adgang til skoler fordi ingen forstår oss, og vi ikke forstår dem! Hvis vi ikke får en sjanse til utdanning blir vi dømt til å bli andreklasses borgere fordi politikere, lærere, foreldre og utdanningsinstitusjonene ikke tror på våre potensiale, når folk i samfunnet anser oss som en forbannelse og dermed nekter oss å være sammen med barn på vår egen alder eller som den voldtatte jenta på 5 – 6 år fra Kiberaslummen i Nairobi ikke engang kan fortelle sin historie ... ikke kan kommunisere med moren sin, søsknene, tante, bestemor eller legen! Når vi ikke engang kan høre stillheten eller forstå hvorfor samfunnet har neglisjert oss … Hvordan ville det være om vi, du og jeg levde på kanten av samfunnet, stille ... usynlig?

Lystennerinnlegg: Margrethe (Lied)
Fremmøteansvarlige: Gunnel (Wullstein) / Bent (Aaby)

Påskeferie - neste møte 4. april 2018

28. mars 2018 kl. 17.30

"Byutvikling. Nye monumentale kulturbygg i Oslo"

4. april 2018 kl. 17.30

Direktør Eli Grimsby, Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

I Bjørvika har to monumentale kulturbygg reist seg det siste året. Munch museet og Deichmanske hovedbibliotek er Oslo kommunes største satsing på kulturfeltet i moderne tid. Begge byggene vil bidra til å berike og styrke Oslos posisjon som en kompakt kulturby. Veien hit har vært både lang og utfordrende.

Vi får besøk av sjefen for hele utbyggingen som vil gi oss et innblikk i gjennomføringen av byggeprosjektene - og hva vi har i vente i 2020 når byggene åpnes.

Lystennerinnlegg: Ole (Lied)
Fremmøteansvarlige: Gunnel (Wullstein) / Bent (Aaby)

Blomqvist nettauksjon - Utemøte

11. april 2018 kl. 17.30

Agnes Beathe (Steen Fosse)

"Bruke hodet eller hjertet?"

18. april 2018 kl. 17.30

Gert Ceville-Danielsen, Rotary fredsstipendiat, Director Empathos partners

"Her er nummeret mitt! Ring meg gjerne når du kommer fram, slik at vi vet at du har det bra!" Med disse surrealistiske avskjedsordene ble Gert Ceville-Danielsen sluppet fri. Tolv dager tidligere ble han kidnappet og holdt fanget i 12 dager i Mareb-regionen i Jemen i 2012. Nå ble han overlevert til en sheikh og det jemenittiske militæret som fraktet ham tilbake til FNs folk i hovedstaden Sana´a. Gert jobbet da for FNs utviklingsprogram som leder for teamet som skulle støtte nyvalgene i Jemen etter den arabiske våren.

I dag, seks år senere, har Gert sitt eget firma i Oslo. Han holder kurs i fredsbygging og empatisk kommunikasjon, og det var nettopp bruk av empati i samtalene med sine kidnappere som holdt ham ved sine fulle fem i løpet av de 12 lange dagene i Mareb-fjellene i Jemen. Gert tok i 2005 sin mastergrad i internasjonale forhold, fred og konfliktløsning som Rotary-stipendiat i Argentina. I sin hovedoppgave skrev han om fredskultur i Brasil. Siden da har han vært opptatt av empatisk kommunikasjon eller ikkevoldelig kommunikasjon (IVK). Han opplever en verden som ofte preges av vold, både fysisk, emosjonelt, verbalt og psykologisk. Gert ønsker derfor å dele med andre hvordan det er mulig å takle kritikk, bebreidelser, fordømmelser og vold ved å anvende ikke-voldelig kommunikasjon.

I denne presentasjonen vil han utfordre oss til å bli mer bevisste på språket vi bruker i jobben, sosialt og hjemme i den hensikt å leve et liv der vi alle kan få det vi trenger. Det betyr ikke nødvendigvis alt vi selv ønsker. Sammen med oss vil han utforske hvordan empatisk lytting og bruk av konstruktiv dialog kan engasjere oss i full empati med omverdenen. Autentisk empati, mener han, kan berike livet til mange, mange flere enn de som måtte bli kidnappet.

Lystennerinnlegg: Per Gustav (Lindeberg)
Fremmøteansvarlige: Haakon (Eriksen Haraldsrud) / Nils (Grøholt)

"Det har aldri vært lettere å starte egen bedrift"

25. april 2018 kl. 17.30

Rolf Assev, StartupLab-sjef

Det har aldri vært lettere å starte et selskap. I StartupLab sitter det 82 oppstartselskaper som alle drømmer om å forandre verden på en eller annen måte.

Rolf Assev som tidligere var sentral i oppbyggingen av Opera Software er en av personene bak StartupLab - vil fortelle litt om hvordan det er å starte opp selskap idag og hvilke muligheter dagens gründere har.

Lystennerinnlegg: Liv (Heen Lied)
Fremmøteansvarlige: Haakon (Eriksen Haraldsrud) / Nils (Grøholt)

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts pl. 1, inng. Solheimgaten
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30:00
Møtespråk: no

"De usynlige barna!"
21. mar. 2018, 17.30

Marit (Kolstadbråten) - Yrkesforedrag Selv om d ...

"Byutvikling. Nye monumentale kulturbygg i Oslo"
4. apr. 2018, 17.30

Direktør Eli Grimsby, Kultur- og idrettsbygg Oslo ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...