web
analytics

"Bruke hodet eller hjertet?"

18. april 2018 kl. 17.30 - 06:30 PM

Gert Ceville-Danielsen, Rotary fredsstipendiat, Director Empathos partners

"Her er nummeret mitt! Ring meg gjerne når du kommer fram, slik at vi vet at du har det bra!" Med disse surrealistiske avskjedsordene ble Gert Ceville-Danielsen sluppet fri. Tolv dager tidligere ble han kidnappet og holdt fanget i 12 dager i Mareb-regionen i Jemen i 2012. Nå ble han overlevert til en sheikh og det jemenittiske militæret som fraktet ham tilbake til FNs folk i hovedstaden Sana´a. Gert jobbet da for FNs utviklingsprogram som leder for teamet som skulle støtte nyvalgene i Jemen etter den arabiske våren.

I dag, seks år senere, har Gert sitt eget firma i Oslo. Han holder kurs i fredsbygging og empatisk kommunikasjon, og det var nettopp bruk av empati i samtalene med sine kidnappere som holdt ham ved sine fulle fem i løpet av de 12 lange dagene i Mareb-fjellene i Jemen. Gert tok i 2005 sin mastergrad i internasjonale forhold, fred og konfliktløsning som Rotary-stipendiat i Argentina. I sin hovedoppgave skrev han om fredskultur i Brasil. Siden da har han vært opptatt av empatisk kommunikasjon eller ikkevoldelig kommunikasjon (IVK). Han opplever en verden som ofte preges av vold, både fysisk, emosjonelt, verbalt og psykologisk. Gert ønsker derfor å dele med andre hvordan det er mulig å takle kritikk, bebreidelser, fordømmelser og vold ved å anvende ikke-voldelig kommunikasjon.

I denne presentasjonen vil han utfordre oss til å bli mer bevisste på språket vi bruker i jobben, sosialt og hjemme i den hensikt å leve et liv der vi alle kan få det vi trenger. Det betyr ikke nødvendigvis alt vi selv ønsker. Sammen med oss vil han utforske hvordan empatisk lytting og bruk av konstruktiv dialog kan engasjere oss i full empati med omverdenen. Autentisk empati, mener han, kan berike livet til mange, mange flere enn de som måtte bli kidnappet.

Lystennerinnlegg: Liv (Heen Lied)
Fremmøteansvarlige: Anne-Marie (Hadenius) / Nils (Grøholt)

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts pl. 1
Adresse 2: Inng. Solheimgaten
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30:00
Møtespråk: no

Høstfest
20. nov. 2019, 17.30 - 06:30 PM

Medlemskomitéen inviterer til Vår tradisjonelle Hø ...

"Klokkeklovnene"
4. des. 2019, 17.30 - 06:30 PM

Skuespiller Andreas Medbøe Thoresen har flere enga ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...