web
analytics

Eivald M. Q. Røren: 1934 - 2016

Vårt medlem Eivald M. Q. Røren har gått bort. Torsdag morgen, den 4. august 2016, måtte han gi tapt. Kreftdiagnosen ble stilt vel seks år tidligere. Han ble gitt under ett år av legene. At det tok mer enn seks år viser en bemerkelsesverdig vilje og kapasitet, noe vi som hadde gleden av å kjenne ham gjennom Rotary mangfoldige ganger har nytt godt av.

Eivald M. Q.  Røren, født 17. desember 1934, ble medlem av Oslo Vest Rotary Klubb, eller Skøyen Rotary Klubb som vi het da, i 2006.
Det gikk ikke lang tid før han gjorde seg bemerket i klubben og i Rotarykretser. Allerede i januar 2008 hadde han gjennom sterkt personlig engasjement tatt initiativ til og i vesentlig grad bidratt til å gjennomføre et betydelig arrangement i Gamle Logen. Det var høsten 2007 og Dr. Pachauri sammen med Al Gore, hadde nettopp blitt tildelt Nobels fredspris på vegne av FN’s Klimapanel (IPCC). Og i Januar 2008 kunne alle lese på forsiden i landets ledende aviser om daværende Skøyen Rotary Klubbs storartede arrangement i fullsatte Gamle Logen hvor lederen av klimapanelet, Dr. Pachauri kom og snakket om klimapanelets arbeid og den fjerde hovedrapporten som da var kommet.

Eivalds brennende engasjement for gode saker kombinert med vilje, evne og energi til å gjennomføre, har klubben vår og Rotary nytt godt av siden han kom til klubben. Hans verdier passet som hånd i hanske med vår verdensomspennende organisasjon. Sannhet, service above self, er bare to sentrale verdier han uttrykte og representerte på utvetydig klar måte, gjennom ord og handling. Gjennom et langt yrkesaktivt liv har han gjennom sine verdier og egenskaper bygget opp respekt, anerkjennelse og varige relasjoner hos innflytelsesrike mennesker og organisasjoner som preger hans bidrag til vår klubb og organisasjon.

Drivkraft, ryddighet og forutsigbarhet preget hans år som styremedlem og president i OVRK. At Dr. Pachauri kom til vår klubb igjen for andre gang på Eivalds initiativ høsten 2014, var vel ingen overraskelse for de som kjente Eivald godt. Det ga klubben finansielle midler som gir oss handlingsfrihet, det ga penger til Rotary Internationals store prosjekt Polio Plus, og, ikke minst, det ga positiv oppmerksomhet i vide kretser innenfor og utenfor Rotary.

Hans siste verv i klubben var som leder av Programkomiteen og foredragsprogrammet våren 2016 bar tydelig hans signatur. Frogners fremste talerstol, attraktive foredragsholdere, særlig for unge mennesker som vi så gjerne vil tiltrekke oss. Og Eivald klarte det, på møtene ser vi stadig yngre mennesker, og Distriktet har sett det også. Som leder av vår programkomite ble Eivald tildelt distriktets pris for Beste Vår-program 2016.

Eivald var en betydelig resurs og inspirasjonskilde for Rotary. Han avsluttet sitt lystennerinnlegg 9. mars i år med følgende appell: Rotarianere verden over kan sette bærekraftig utvikling på agendaen så ofte som mulig, og således bidra til at 4-spørsmålprøven bestås med glans. Minst en gang pr semester. Også i Distriktsmøter. Norsk Rotary kan spille en vesentlig og relevant rolle. La oss våkne opp. La oss bli synlige og dristigere. La det flamme!

For sin innsats for klubben ble han ved årets avslutning 15. juni tildelt utmerkelsen Paul Harris Fellowship med safir. På det tidspunkt var han ikke i form til å delta på den tradisjonelle havefesten. Representanter for klubbens styre og PHF-komiteen foretok derfor selve overrekkelsen samme dag hjemme hos ham selv i nærvær av hans kone Helle. Det var en verdig og minnerik overrekkelse som gjorde inntrykk på alle.

Eivald var en av klubbens eldste. I alder. I sinn var han av de yngste. Med sin appell vær fremtidsrettet, la oss våkne, bli synlige, dristigere, har han gitt oss mål å strekke oss etter for lang tid fremover. Det er slik vi minnes Eivald!

Knut S. Søraas

 
"Miljømytene"

17. januar 2018

"Miljømytene"

Morten Jødal, Biolog og Miljørealist

"Frokost på mitt kjøkken!"

10. januar 2018

"Frokost på mitt kjøkken!"

Thorvald Stoltenberg, tidligere blant annet Utenriksminister.

Lise (Høst) 1942-2017

25. september 2017

Lise (Høst) 1942-2017

Minneord om Lise - Per Gustav (Lindeberg)

John Slade: Climate change -The Beginning of the End of the World?

4. september 2017

John Slade: Climate change -The Beginning of the End of the World?

Mandag den 4. september 2017 hadde Akersborg Rotary Klubb en helt spesiell foredragsholder..

Boktrykker'n

14. juni 2017

Boktrykker'n

Eva (Fosse) - 19.10.2017

Jubileums-interview med Per Arild (Mørk)

Kom mai du skjønne milde ….

24. mai 2017

Kom mai du skjønne milde ….

Rebecca og Erik med Turkamerater på tur i Frognerparken

Med Rotary på tur

20. mai 2017

Med Rotary på tur

Bjørn A. (Søsveen) - 20.05.2017

"Fra Vømmøldalen til Schafteløkken."

16. mai 2017

"Fra Vømmøldalen til Schafteløkken."

Gikk du glipp av Olafs "reiseskildring" 10. mai?

Investor'n

15. mai 2017

Investor'n

Eva (Fosse) - 15.05.17

God representant for Rotary i 30 år. Her kan du bli litt bedre kjent med en av de åtte som har vært medlemmer av klubben helt siden starten i november 1987.

Etikk i yrkeslivet - Suksess uten korrupsjon

6. februar 2017

Etikk i yrkeslivet - Suksess uten korrupsjon

21. mars inviterte Oslo Rotary Klubb til frokostmøte.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts pl. 1
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Middag serveres fra kl.16:45, kr 100

"Fotografiens betydning i dagens medier"
24. jan. 2018, 17.30

Stein J. Bjørge, pressefotograf Stein J. Bjørge ...

"Den nye Silkeveien"
31. jan. 2018, 17.30

Arne Elias Corneliussen Arne Elias Corneliussen ...

"USAs demokratiske krise?"
7. feb. 2018, 17.30

Hilde Restad, Førsteamanuensis ved Bjørknes Høysko ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...