web
analytics

Eivald M. Q. Røren: 1934 - 2016

Vårt medlem Eivald M. Q. Røren har gått bort. Torsdag morgen, den 4. august 2016, måtte han gi tapt. Kreftdiagnosen ble stilt vel seks år tidligere. Han ble gitt under ett år av legene. At det tok mer enn seks år viser en bemerkelsesverdig vilje og kapasitet, noe vi som hadde gleden av å kjenne ham gjennom Rotary mangfoldige ganger har nytt godt av.

Eivald M. Q.  Røren, født 17. desember 1934, ble medlem av Oslo Vest Rotary Klubb, eller Skøyen Rotary Klubb som vi het da, i 2006.
Det gikk ikke lang tid før han gjorde seg bemerket i klubben og i Rotarykretser. Allerede i januar 2008 hadde han gjennom sterkt personlig engasjement tatt initiativ til og i vesentlig grad bidratt til å gjennomføre et betydelig arrangement i Gamle Logen. Det var høsten 2007 og Dr. Pachauri sammen med Al Gore, hadde nettopp blitt tildelt Nobels fredspris på vegne av FN’s Klimapanel (IPCC). Og i Januar 2008 kunne alle lese på forsiden i landets ledende aviser om daværende Skøyen Rotary Klubbs storartede arrangement i fullsatte Gamle Logen hvor lederen av klimapanelet, Dr. Pachauri kom og snakket om klimapanelets arbeid og den fjerde hovedrapporten som da var kommet.

Eivalds brennende engasjement for gode saker kombinert med vilje, evne og energi til å gjennomføre, har klubben vår og Rotary nytt godt av siden han kom til klubben. Hans verdier passet som hånd i hanske med vår verdensomspennende organisasjon. Sannhet, service above self, er bare to sentrale verdier han uttrykte og representerte på utvetydig klar måte, gjennom ord og handling. Gjennom et langt yrkesaktivt liv har han gjennom sine verdier og egenskaper bygget opp respekt, anerkjennelse og varige relasjoner hos innflytelsesrike mennesker og organisasjoner som preger hans bidrag til vår klubb og organisasjon.

Drivkraft, ryddighet og forutsigbarhet preget hans år som styremedlem og president i OVRK. At Dr. Pachauri kom til vår klubb igjen for andre gang på Eivalds initiativ høsten 2014, var vel ingen overraskelse for de som kjente Eivald godt. Det ga klubben finansielle midler som gir oss handlingsfrihet, det ga penger til Rotary Internationals store prosjekt Polio Plus, og, ikke minst, det ga positiv oppmerksomhet i vide kretser innenfor og utenfor Rotary.

Hans siste verv i klubben var som leder av Programkomiteen og foredragsprogrammet våren 2016 bar tydelig hans signatur. Frogners fremste talerstol, attraktive foredragsholdere, særlig for unge mennesker som vi så gjerne vil tiltrekke oss. Og Eivald klarte det, på møtene ser vi stadig yngre mennesker, og Distriktet har sett det også. Som leder av vår programkomite ble Eivald tildelt distriktets pris for Beste Vår-program 2016.

Eivald var en betydelig resurs og inspirasjonskilde for Rotary. Han avsluttet sitt lystennerinnlegg 9. mars i år med følgende appell: Rotarianere verden over kan sette bærekraftig utvikling på agendaen så ofte som mulig, og således bidra til at 4-spørsmålprøven bestås med glans. Minst en gang pr semester. Også i Distriktsmøter. Norsk Rotary kan spille en vesentlig og relevant rolle. La oss våkne opp. La oss bli synlige og dristigere. La det flamme!

For sin innsats for klubben ble han ved årets avslutning 15. juni tildelt utmerkelsen Paul Harris Fellowship med safir. På det tidspunkt var han ikke i form til å delta på den tradisjonelle havefesten. Representanter for klubbens styre og PHF-komiteen foretok derfor selve overrekkelsen samme dag hjemme hos ham selv i nærvær av hans kone Helle. Det var en verdig og minnerik overrekkelse som gjorde inntrykk på alle.

Eivald var en av klubbens eldste. I alder. I sinn var han av de yngste. Med sin appell vær fremtidsrettet, la oss våkne, bli synlige, dristigere, har han gitt oss mål å strekke oss etter for lang tid fremover. Det er slik vi minnes Eivald!

Knut S. Søraas

 
Grønn Konkurransekraft

14. november 2018

Grønn Konkurransekraft

Idar Kreutzer, administrerende direktør Finans Norge

Kreutzer holdt et glitrende foredrag om Grønn Konkurransekraft og hvorfor slik konkurransekraft er viktig.

Midt i markedsmylderet

1. november 2018

Midt i markedsmylderet

Oslo Vest Rotary Klubb og Oslo International Rotary Club synliggjorde Rotary i Bogstadveien

"Moxy-dumperen - en norsk aktør på verdensmarkedet."

26. september 2018

"Moxy-dumperen - en norsk aktør på verdensmarkedet."

"Fra Thune Mekaniske til dumperproduksjon i Fræna..." - Sergei (Burkow) - Yrkesforedrag

"Erfaringer fra et Paradis i konflikt"

19. september 2018

"Erfaringer fra et Paradis i konflikt"

Jon Westborg, tidligere ambassadør til Sri Lanka
Dagens foredrag hadde overskriften ""Erfaringer fra et Paradis i konflikt"". ""Paradiset"" er SRI LANKA,

MARKEDSDAG 8. september 2018

9. september 2018

MARKEDSDAG 8. september 2018

Markedsdagen i Bogstadveien, i regi av Næringsforeningen, er en bilfri lørdag høst og vår. Butikkene flytter ut i gata, og folk strømmer til.

"Den Norske Frimurerorden; Tidløs i tiden. Myter, riter, avmystifisering."

6. september 2018

"Den Norske Frimurerorden; Tidløs i tiden. Myter, riter, avmystifisering."

Kristoffer Sandven, Frimurerordenens Overarkitekt.

Har Rotary noe å lære av Den Norske Frimurerorden?

Våre medlemmer tjener penger for klubben vår

21. august 2018

Våre medlemmer tjener penger for klubben vår

OVRK medlemmer jobber med utdeling av skolebøker til elever i videregående skole

Guvernørens første månedsbrev

6. juli 2018

Guvernørens første månedsbrev

Vår nye guvernør Svein Eystein Lindberg ønsker som en del av kontakten med klubbene og medlemmene å informere om hendelser og planer i og for distrikt 2310. Som kanal velger han å bruke månedsbrev.

Klubbens Planer og Mål for 2018-19

2. mai 2018

Klubbens Planer og Mål for 2018-19

Innkommende President Olaf (Varslot) presenterte Klubbens Planer og Mål (KPM) for Rotaryåret 2018-19

Bedriftsbesøk hos Blomqvist og foredrag om Omega

11. april 2018

Bedriftsbesøk hos Blomqvist og foredrag om Omega

Bedriftsbesøk hos Blomqvist Nettauksjon AS, Fornebu, og foredrag om Omega klokker - Agnes Beathe (Steen Fosse), daglig leder & Dag Braanaas, formann i NURK

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts pl. 1
Adresse 2: Inng. Solheimgaten
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30:00
Møtespråk: no

"Er demokratiet i krise?"
20. mar. 2019, 17.30

Professor Øyvind Østerud Fra flere hold hevdes ...

"100 år med radiologi – fra røntgen til roboter"
27. mar. 2019, 17.30

Professor Kyrre Eef Emblem I fjor vant Kyrre Ee ...

Intercity-møte: "Brexit etter Brexit"
3. apr. 2019, 17.30

Sten Inge Jørgensen, journalist i Morgenbladet ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...