web
analytics

RYLA 2015 - En oppsummering

Før jul tikket det inn en hevendelse med informasjon om RYLA, Rotary Youth Leadership Award. - Henrik Røren Hvistendah

Takk for introduksjonen fra deg, Knut (Søraas). Da er jeg så heldig at jeg har fått 10 minutter av deres tid til å fortelle om mine opplevelser som deltaker på RYLA-seminaret, eller Rotary Youth Leadership Award. Som gammel gardist så var jeg ekstremt god på tid noen år tilbake, så får håpe jeg ikke helt har mistet teken på det.

Jeg heter Henrik Røren Hvistendahl og er barnebarn til Eivald (Røren). Og før jul så tikket det inn en hevendelse fra morfar med informasjon om RYLA og med spørsmål om dette kunne være noe for meg.

Til daglig så sliter jeg meg gjennom jusstudiet på Universitetet her i Oslo. Men ved siden av studiene så har jeg et tillitsverv i studentforeningen og en jobb som bemanningssjef og skiftleder på kundesenteret til Peppes Pizza. Så da jeg så at temaet for seminaret var "selvledelse og sosialt entreprenørskap" så var jeg selvsagt ikke vond å be.

Seminaret gikk av stabelen en helg i slutten av mars (20-22. mars - red.) på Thon Hotel Opera nede i sentrum fra lunsjtider på fredagen. Vi var en 30-40 deltakere. Det var Oslo Rotary Klubb som var arrangør i år og seminaret ble høytidelig åpnet av president i klubben Ola Kleiven og Distriktsguvernør Bjørg Månum Andersson. Selve seminaret ble ledet av Torill Hallre og Sturla Hammer i Oslo Rotary klubb. Etter en kort presentasjon av Rotary og de vanlige bli-kjent-formalia var gjennomført så bar det av sted. (se RYLA 2015 programmet - red.)

Som sagt så var temaet for seminaret selvledelse og sosialt entreprenørskap. Dette ble da gjennomført med en kombinasjon av foredrag fra personer som snakket om disse to temaene og gruppearbeid. Så si vi hadde 2-3 foredrag om et tema så var det gruppearbeid om samme tema etterpå.

Foredragsholderne besto stort sett av Grundere som da hadde bedrevet en eller annen form for sosialt entreprenørskap. Kan trekke fram en som hadde startet et konsulentselskap som kun ansatte personer med aspergers og ikke kan fungere i såkalte vanlige jobber. Dette selskapet drev da med funksjonstesting av IT-løsninger. F.eks. DNB ny mobilbank så fant da disse med asperger 100 feil som ingen andre personer eller søkeprogram hadde funnet. Han anslo at for hver ansettelse han gjør så sparer han trygden for 10 millioner gjennom et yrkesliv.

Gründeren bak =Oslo var der, hvis noen har sett disse magasinene som rusmisbrukere og andre i vanskelige situasjoner kan selge for å bedre livssituasjonen på lovlig måte.

Så det var eksempler på å ta sosialt ansvar gjennom entreprenørskap som var den røde tråden gjennom alle foredragene.

Gruppearbeidene ble gjennomført vet at vi fikk utdelt en eller annen lederutfordring som skulle løses. Det kunne f.eks. være å presentere en nedbemanningsplan for styret hvor 10% av de ansatte måtte sies opp. Så gjaldt det å finne bl.a. kriterier for utvelgelse og en plan for hvordan det praktiske skulle være ved gjennomføringen. Og for hver av disse gruppearbeidene fikk man en ny rolle innad i gruppen. En var f.eks. sjefen som skulle ta ansvar for arbeidsfordelingen, mens en skulle være brainstormer osv.

Dette ledet da frem til klimaks ved seminaret, RYLA 2015 Challenge. Hver gruppe fikk utdelt oppgaven å "designe et samfunnsnyttig tjeneste eller produkt som er svaret på en utfordring hos den eldre befolkningen i Norge". Dette skulle da presenteres og bedømmes på søndagen. Så min gruppe endte med å presentere firmaet "Seniorressursen". Kort om forretningsmodellen så kan jeg si at det var et bemanningsforetak for sysselsetting av eldre som må ga av for pensjonsalder, men fortsatt er arbeidsføre. Samfunnsnytten vi ønsket å oppnå var at eldre ikke brant inne med kompetanse samtidig som man kunne spare trygden for pensjonsutbetalinger.

Jeg kan meddele at min gruppe gikk av med seieren i konkurransen, så Oslo Vest Rotary klubb gjorde en god figur.

Så det var selve gjennomføringen av seminaret. Hvis jeg skal trekke frem hva jeg sitter igjen med så må det være spesielt to ting. For det første så er mitt inntrykk av hva terskelen er for suksessfullt entreprenørskap og gründervirksomhet betydelig senket. Før tenkte jeg mer at dette var noe for de som var ekstremt talentfulle innenfor et eller annet, men alle foredragsholderne belyste godt at med en god idé og hardt arbeid var det mulig å lykkes med entreprenørskap for de fleste.

For det andre har jeg fått en mye større bevissthet rundt egen ledelse. Alle disse gruppearbeidene var kjemperelevante for det virkelige liv ikke sant. Så det å få coaching under gruppearbeidene av f.eks. Sturla fra Oslo RK som til vanlig er daglig leder i et kommunikasjonsbyrå, det var veldig veldig verdifullt. Sa takk til morfar som tenkte at dette kunne være noe for meg.

Og selvfølgelig tusen takk til Knut og Oslo Vest Rotary klubb for anbefalingen av meg og bevilgning av økonomiske midler så jeg kunne delta på dette seminaret, det var meget sjenerøst. Hvis det er flere av klubbens medlemmer som kjenner noen på min alder så vil jeg absolutt anbefale å fortsette med dette, for min del har det hvert fall verdt gull vært, med mange nye venner og kontakter.


 
"Miljømytene"

17. januar 2018

"Miljømytene"

Morten Jødal, Biolog og Miljørealist

"Frokost på mitt kjøkken!"

10. januar 2018

"Frokost på mitt kjøkken!"

Thorvald Stoltenberg, tidligere blant annet Utenriksminister.

Lise (Høst) 1942-2017

25. september 2017

Lise (Høst) 1942-2017

Minneord om Lise - Per Gustav (Lindeberg)

John Slade: Climate change -The Beginning of the End of the World?

4. september 2017

John Slade: Climate change -The Beginning of the End of the World?

Mandag den 4. september 2017 hadde Akersborg Rotary Klubb en helt spesiell foredragsholder..

Boktrykker'n

14. juni 2017

Boktrykker'n

Eva (Fosse) - 19.10.2017

Jubileums-interview med Per Arild (Mørk)

Kom mai du skjønne milde ….

24. mai 2017

Kom mai du skjønne milde ….

Rebecca og Erik med Turkamerater på tur i Frognerparken

Med Rotary på tur

20. mai 2017

Med Rotary på tur

Bjørn A. (Søsveen) - 20.05.2017

"Fra Vømmøldalen til Schafteløkken."

16. mai 2017

"Fra Vømmøldalen til Schafteløkken."

Gikk du glipp av Olafs "reiseskildring" 10. mai?

Investor'n

15. mai 2017

Investor'n

Eva (Fosse) - 15.05.17

God representant for Rotary i 30 år. Her kan du bli litt bedre kjent med en av de åtte som har vært medlemmer av klubben helt siden starten i november 1987.

Etikk i yrkeslivet - Suksess uten korrupsjon

6. februar 2017

Etikk i yrkeslivet - Suksess uten korrupsjon

21. mars inviterte Oslo Rotary Klubb til frokostmøte.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts pl. 1
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Middag serveres fra kl.16:45, kr 100

"Fotografiens betydning i dagens medier"
24. jan. 2018, 17.30

Stein J. Bjørge, pressefotograf Stein J. Bjørge ...

"Den nye Silkeveien"
31. jan. 2018, 17.30

Arne Elias Corneliussen Arne Elias Corneliussen ...

"USAs demokratiske krise?"
7. feb. 2018, 17.30

Hilde Restad, Førsteamanuensis ved Bjørknes Høysko ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...