web
analytics

Boktrykker'n

Eva (Fosse) - 19.10.2017

Fortsetter med stor styrke etter full Rotary-aktivitet i 30 år!


Her får dere vite litt om han som nesten alltid kommer litt sent til møtene og setter seg bakerst med sin middag: Per Arild Mørk (70). Han blir forsinket fordi han har så mye å gjøre på jobben, Arne S. Mørk Trykkeri A/S, selv om han solgte ut produksjonen i firmaet for fire år siden.

– Mitt arbeid har tatt det meste av min tid i alle år. Rotary har vært et viktig alternativ til yrkeslivet. Her treffer jeg nye mennesker. Jeg setter pris på å treffe folk under andre forhold.  Jeg har ikke venner i klubben, men mange gode bekjente! Foredragene er ikke det viktigste, men det å være sammen med andre etter en travel dag på jobben, er fint for meg.

Yngst
29. november 1987 var charter-dagen for Skøyen Rotary Klubb, som skiftet navn til Oslo Vest Rotary klubb i 2012. Per Arild (den gang 40) var den yngste av de 36 chartermedlemmene. En gjeng på åtte kom fra Norske Studenters Roklubb. Per Arild var medlem av Christiania Roklubb, men det var ikke noen sammenheng mellom ham og den andre roklubben.

 – Jeg ble huket inn av min nabovenn, avdøde rektor Tor Berge som igjen var venn av Ola Lundgaard. Og jeg var yngst. De andre var i 50års-alderen. I 10-15 år følte jeg meg som den unge. Vi fikk yngre medlemmer, men mange falt fra.

Bedre engasjement
Per Arild synes det er leit at så få kommer på møtene. – Det er flaut overfor foredragsholderen at bare 25 av nesten 60 medlemmer er tilhørere. Engasjementet kunne vært større. Noen ganger er det nesten som et pensjonisttreff. Han synes også det er synd at det er færre og færre ritualer.

-Vi må ta noen morsomme utflukter. Jeg har tenkt å invitere klubben på en heldagstur til Hvitsten i 2018. Da er Petter Olsen ferdig med sin utbygging av Ramme gård, opplyser Per Arild, som har et landsted like ved.

Ryddemann og møteansvar
Han stortrives i klubben. – Det skal mye til at jeg ikke møter, selv om jeg ofte kommer for sent. Jeg har ikke hatt verv som president eller i styret, men leder komiteer.  

Likevel er Per Arild et meget aktivt medlem. Han rydder etter møtene minst annenhver gang. – De fleste bare går. Før var folk flinkere. Vi må ikke bare skravle. Alle må rydde bordene og bære ut. Alt skal være klart kl. 18.45. Siste onsdag i måneden kommer Evert Taube-klubben, og Frogner Vel og Whisky klubben har møter hver måned. 

2017/2018 har Per Arild påtatt seg å styre komiteen for møteansvar. – I samarbeid med sekretæren Anne Gunn vil jeg finne en ny ordning for å få en slutt på pengetellingen. Det er vanvittig at vi må sitte der og telle mynt etter hvert møte. Sjelden stemmer det! 

Alle trykksaker
I alle år har Per Aril stått for alt av trykksaker i klubben, programmer, kort, plakater og flyveblader, uten omkostninger for klubben. – Det har vært en glede. Jeg har råd til det. Men nå er det siste året det blir gratis.

Siden han solgte produksjonsapparatene for fire år siden, har han selv betalt trykkingen av programmene, 2 x kr. 1500,-. Kirsten (Bugge Thorkildsen) og hennes mann Rune gjør også en fin jobb med trykksakene.

Imponert
Til slutt vil Per Arild gi litt ros. – Jeg er imponert over klubbens nettsider og medlemmers engasjementer som bringer oss fremover.

Det er ikke ofte han sier noe på møtene. Per Arild betegner seg selv som et tilbaketrukket medlem når det gjelder å ta ordet. Men han bidrar aktivt på de fleste møtene med praktisk innsats. – Helsen min er svekket. Jeg har nok jobbet for mye. Men nå skal jeg i hvert fall få orden på arbeidet med møteansvar, lover han.    

Eva (Fosse)

 
"Er demokratiet i krise?"

20. mars 2019

"Er demokratiet i krise?"

Øyvind Østerud, professor i statsvitenskap ved UiO, holdt et glimrende fordrag om dette temaet til et velfylt møtelokale.

Grønn Konkurransekraft

14. november 2018

Grønn Konkurransekraft

Idar Kreutzer, administrerende direktør Finans Norge

Kreutzer holdt et glitrende foredrag om Grønn Konkurransekraft og hvorfor slik konkurransekraft er viktig.

Midt i markedsmylderet

1. november 2018

Midt i markedsmylderet

Oslo Vest Rotary Klubb og Oslo International Rotary Club synliggjorde Rotary i Bogstadveien

"Moxy-dumperen - en norsk aktør på verdensmarkedet."

26. september 2018

"Moxy-dumperen - en norsk aktør på verdensmarkedet."

"Fra Thune Mekaniske til dumperproduksjon i Fræna..." - Sergei (Burkow) - Yrkesforedrag

"Erfaringer fra et Paradis i konflikt"

19. september 2018

"Erfaringer fra et Paradis i konflikt"

Jon Westborg, tidligere ambassadør til Sri Lanka
Dagens foredrag hadde overskriften ""Erfaringer fra et Paradis i konflikt"". ""Paradiset"" er SRI LANKA,

MARKEDSDAG 8. september 2018

9. september 2018

MARKEDSDAG 8. september 2018

Markedsdagen i Bogstadveien, i regi av Næringsforeningen, er en bilfri lørdag høst og vår. Butikkene flytter ut i gata, og folk strømmer til.

"Den Norske Frimurerorden; Tidløs i tiden. Myter, riter, avmystifisering."

6. september 2018

"Den Norske Frimurerorden; Tidløs i tiden. Myter, riter, avmystifisering."

Kristoffer Sandven, Frimurerordenens Overarkitekt.

Har Rotary noe å lære av Den Norske Frimurerorden?

Våre medlemmer tjener penger for klubben vår

21. august 2018

Våre medlemmer tjener penger for klubben vår

OVRK medlemmer jobber med utdeling av skolebøker til elever i videregående skole

Guvernørens første månedsbrev

6. juli 2018

Guvernørens første månedsbrev

Vår nye guvernør Svein Eystein Lindberg ønsker som en del av kontakten med klubbene og medlemmene å informere om hendelser og planer i og for distrikt 2310. Som kanal velger han å bruke månedsbrev.

Klubbens Planer og Mål for 2018-19

2. mai 2018

Klubbens Planer og Mål for 2018-19

Innkommende President Olaf (Varslot) presenterte Klubbens Planer og Mål (KPM) for Rotaryåret 2018-19

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts pl. 1
Adresse 2: Inng. Solheimgaten
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30:00
Møtespråk: no

"KPM 2019-20"
24. apr. 2019, 17.30

Tor Petter (Gulbrandsen), Innkommende President ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...