web
analytics

Møtet 18. april 2018

"Bruke hodet eller hjertet?" - Gert Ceville-Danielsen, Rotary fredsstipendiat, Director Empathos partners.

Velkomst
 • President Britt (Sunde Trondsen) ønsket medlemmer og gjester velkomne
Fremmøtet: 24 medlemmer

Gjester
 • Youseff
 • Olav Asgard
 • Anne Søraas
 • Inger Stokke
 • Sergei Burkow
 • Jofri Aboga
 • Lillan Rasch
Lystennerinnlegg: "Om ytringsfrihet.." - Liv (Heen Lied)

Tigris
 • Anne-Marie (Hadenius)
 • Knut (Søraas)

Klubbsaker

Fordrag:  "Bruke hodet eller hjertet?" - Gert Ceville-Danielsen, Rotary fredsstipendiat, Director Empathos partners
 • Foredragsholderen ble introdusert av Morten (Bjerkan). "Kjære President og Rotary venner. Jeg ble først kjent med Gert sommeren 2001. Han var da 24 år og nettopp ferdig med sin bachelorgrad i internasjonale forhold og spansk fra University of St. Andrews i Skottland. Han hadde gjort seg kjent med Rotarys nye stipendprogram i Fred og Konfliktløsning og tok kontakt med Rotary Distrikt 2260. På den tiden var jeg ansvarlig for Rotary Foundation i distriktet og var på søk etter kandidater til stipendprogrammet. Gert ble en gavepakke i så måte og en verdig kandidat. Den 11. september satt jeg hjemme og skrev på Gerts stipendsøknad til Rotary Foundation da nyheten om angrepet på Twin Towers i New York braste inn på skjerm og radio. Det jeg jobbet med ble plutselig både surrealistisk og brennaktuelt for å si det mildt.
 • Vel, Gert ble tildelt stipendiet og startet sitt studium ved Universidad del Salvador i Buenos Aires, Argentina vinteren 2003. I 2005 tok han sin mastergrad i internasjonale forhold, fred og konfliktløsning. 
 • Gert har mer enn 14 års erfaring fra FN, frivillige organisasjoner og privat sektor. Han har spesialisert seg på fred, konflikthåndtering, internasjonale forhold og romanske språk, og har bakgrunn og erfaring fra tilrettelegging, mekling, ikke-voldelig kommunikasjon (IVK), oversettelse og tolking. Arbeidet hans ved FN’s utviklingsprogram (UNDP) og UN Volunteers (UNV) omfattet en rekke oppgaver som han vil fortelle oss mer om.
 • Gert har hele tiden vært opptatt av å skape gode relasjoner mellom mennesker og har bl.a. som frivillig arbeidet som menneskerettighetsobservatør i Guatemala og som koordinator for konflikthåndtering i Colombia. Før dette jobbet han som juniorforeleser i fredsstudier og internasjonale forhold ved University of the North West i Sør-Afrika og som koordinator for den norske kampanjen for FN’s Tusenårsmål. I tillegg til sin erfaring fra det sørlige og østlige Afrika og Jemen, har Gert spesialisert seg på Latin-Amerika og Karibia. Han holder en rekke kurs i ikkevoldelig kommunikasjon (IVK), og er en av to sertifiserte IVK-trenere i Norge. Han har holdt kurs for flere hundre mennesker i en rekke land.
 • I Februar 2012 besøkte Gert klubben vår for første gang. Han var da nettopp kommet tilbake fra Yemen hvor han satt kidnappet i 12 dager.
 • I dag har Gert sin partner Marcillio med til møtet. Klubben ønsker dere begge hjertelig velkommen og jeg gir ordet til Rotarystipendiat Gert. Vi er stolt av deg!"
 • Gert takket for en flott introduksjon. Vi startet med et minutts stillhet for de i verden som trenger humanitær hjelp.  Rotary ønsker et bedre liv for de menneskene vi har rundt oss i verden.
 • Målet er å skape en bedre verden.  Jeg liker å jobbe med mennesker der det er her og nå, så spør gjerne spørsmål.   Latin Amerika er mitt hjerte nær, eller rettere - det er mitt hjerte!
 • Jeg sjekket ut på Google etter hvor jeg kunne finne en mastergradutdanning for fredsarbeid, således kom jeg første gang over Rotary.  1000 fredsarbeider har til nå fått stipend av Rotary.  Jeg var den første norske.  Etter meg har det kommet en 4-5 fra Norge.  Stipendiatet er veldig vestlig fokusert.
 • Hodet eller hjertet?  Det var et spørsmål om dette kan kombineres.  Giraffer har i alle fall hodet langt fra hjertet.  Ofte blander man tanker og følelser.  En sier ofte jeg føler at… helt feil.  Følelser er for eksempel "Jeg er trist eller glad!" Det korrekte er at jeg mener og synes at.. På skolen fikk jeg opplæring i å ikke gråte og holde ting inne.  Flere som opplevde det?
 • Kom deg inn i bilen ropes det brutal til meg mens jeg blir pekt på med en Kalashnikov.  Jeg gikk inn i bilen hvor det var tre bevæpnende menn. Jeg prøvde fra første stund å få til en dialog.  Spurte om å ta en røyk og hele bilen endte med å gjøre det sammen.   Opplevde at det var et tegn på empati.   En må hele tiden ta vare på seg selv.  De tilbød meg vann og jeg sørget for at jeg sa ja; fra en helt ny flaske! Jeg sørget for å bruke opp batteriet på telefonen og fjerne sim kort slik at de ikke kunne bruke mine nærmeste som pressmiddel. Jeg fikk det jeg trengte under fangenskapet.
 • Det ble satt i gang en kampanje på twitter som het frigi Gert.  Men den ble tatt av for å ikke gi inntrykk av at det var lett å samle inn penger.  Etter dag 12 ble jeg frigitt. Jeg bærer intet nag til de som tok meg de ønsket å få frigitt en i slekta.
 • Det tok 3 mnd etter at jeg kom hjem før jeg fikk ny jobb i FN.  Ble debriefet og min informasjon var at jeg hadde lært om empati. Jeg klarte å se på kidnapperen som et menneske og samtidig tok jeg vare på meg selv.  Det er viktig å ta kontroll der man kan.   For meg er empati å se den andre siden.
 • Konflikt er ikke negativ, men håndertingen av den kan være det. En konflikt kan inspirere  til å gjøre en endring.
 • Mange spørsmål fra salen.
Avslutning
 • Trekning i vinlotteriet
Referent: Kirsten (Bugge Thorkildsen)

 
Grønn Konkurransekraft

14. november 2018

Grønn Konkurransekraft

Idar Kreutzer, administrerende direktør Finans Norge

Kreutzer holdt et glitrende foredrag om Grønn Konkurransekraft og hvorfor slik konkurransekraft er viktig.

Midt i markedsmylderet

1. november 2018

Midt i markedsmylderet

Oslo Vest Rotary Klubb og Oslo International Rotary Club synliggjorde Rotary i Bogstadveien

"Moxy-dumperen - en norsk aktør på verdensmarkedet."

26. september 2018

"Moxy-dumperen - en norsk aktør på verdensmarkedet."

"Fra Thune Mekaniske til dumperproduksjon i Fræna..." - Sergei (Burkow) - Yrkesforedrag

"Erfaringer fra et Paradis i konflikt"

19. september 2018

"Erfaringer fra et Paradis i konflikt"

Jon Westborg, tidligere ambassadør til Sri Lanka
Dagens foredrag hadde overskriften ""Erfaringer fra et Paradis i konflikt"". ""Paradiset"" er SRI LANKA,

MARKEDSDAG 8. september 2018

9. september 2018

MARKEDSDAG 8. september 2018

Markedsdagen i Bogstadveien, i regi av Næringsforeningen, er en bilfri lørdag høst og vår. Butikkene flytter ut i gata, og folk strømmer til.

"Den Norske Frimurerorden; Tidløs i tiden. Myter, riter, avmystifisering."

6. september 2018

"Den Norske Frimurerorden; Tidløs i tiden. Myter, riter, avmystifisering."

Kristoffer Sandven, Frimurerordenens Overarkitekt.

Har Rotary noe å lære av Den Norske Frimurerorden?

Våre medlemmer tjener penger for klubben vår

21. august 2018

Våre medlemmer tjener penger for klubben vår

OVRK medlemmer jobber med utdeling av skolebøker til elever i videregående skole

Guvernørens første månedsbrev

6. juli 2018

Guvernørens første månedsbrev

Vår nye guvernør Svein Eystein Lindberg ønsker som en del av kontakten med klubbene og medlemmene å informere om hendelser og planer i og for distrikt 2310. Som kanal velger han å bruke månedsbrev.

Klubbens Planer og Mål for 2018-19

2. mai 2018

Klubbens Planer og Mål for 2018-19

Innkommende President Olaf (Varslot) presenterte Klubbens Planer og Mål (KPM) for Rotaryåret 2018-19

Bedriftsbesøk hos Blomqvist og foredrag om Omega

11. april 2018

Bedriftsbesøk hos Blomqvist og foredrag om Omega

Bedriftsbesøk hos Blomqvist Nettauksjon AS, Fornebu, og foredrag om Omega klokker - Agnes Beathe (Steen Fosse), daglig leder & Dag Braanaas, formann i NURK

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts pl. 1
Adresse 2: Inng. Solheimgaten
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30:00
Møtespråk: no

"Norge – en humanitær stormakt eller en enkel våpenselger?"
23. jan. 2019, 17.30

Liv Tørres, Direktør Nobels Fredssenter Liv Tør ...

"Utvikling og Ledelse av frivillige organisasjoner"
30. jan. 2019, 17.30

Grete Herlofsen, Generalsekretær i Norske Kvinners ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...