web
analytics

InformasjonsbrevOslo, 17. mars 2020

Informasjonsbrev til alle medlemmer av Oslo Vest Rotary Klubb

Kjære alle sammen;

Det er i sannhet rare tider. Koronaviruset har satt den verden vi kjenner helt på hodet. Mange opplever merkbare inngrep i sin personlige frihet, og må endre sine planer og aktiviteter ut fra pålegg fra myndigheter, eller personlige tiltak for å ta vare på seg selv og sin familie. I mange forretninger og yrker er hele livsgrunnlaget satt på vent, og regjeringens tiltakspakke vil ikke skjerme alle fra konsekvensene. Verst er det selvsagt med de som blir smittet og får alvorlige symptomer. Ingen kan i dag si hvor lang tid det kan gå.

Våre klubbmøter er avlyst, i første omgang frem til påske. Det samme gjelder mange andre Rotaryklubber i Norge og ellers i verden. For vår del vil vi se situasjonen an, og første mulighet for et nytt møte vil være onsdag 15. april. Dersom det da ennå ikke er tilrådelig å samles, vil styret se på muligheten for å lage møter som medlemmene kan følge på internett.

Men klubben trenger ikke gå helt i dvale. Vi må nå aktivt bruke vår webside. Send oss nyheter, lystennerinnlegg, bilder og annet som vi kan publisere og dermed opprettholde medlemskontakten. Kristian vil med glede publisere det som dere sender inn. Lystennerinnlegg og enkelte andre bidrag er allerede på vei.

Vi vil også revitalisere vår Facebook-side. Vi anbefaler alle å «like» siden og bidra aktivt med kommentarer. Hvis du ikke er på Facebook allerede, anbefaler jeg et fordomsfritt forsøk på å registrere seg. Det er faktisk du selv som styrer hvor mange du «slipper inn» på din konto. Nå har du god tid til å prøve ut dette.

Også alle møteaktiviteter i vårt distrikt, D2310, er avlyst. Dette gjelder Rotary Leadership Institute, som skulle hatt samlinger lørdagene 14. og 28. mars. Det gjelder PETS og distriktstreningen, som skulle vært 14. og 15. mars. Og det gjelder RYLA, som er utsatt til høsten. Noen av disse aktivitetene vil også kunne erstattes av tilbud på nettet.

Mange av våre medlemmer skulle besøkt St. Petersburg og den lokale Rotaryklubben i slutten av april. Selv om avreisetidspunktet er etter den perioden Utenriksdepartementets reiseråd så langt gjelder for, har vi bestemt å avlyse turen for denne gang. Russland har også stengt sine grenser for norske borgere på ubestemt tid. Ved å avlyse nå, vil vi dessuten få en større refusjon for flybillettene enn hvis vi venter. Vi forsøker selvsagt å begrense tapet mest mulig. Det kan til slutt bli et tap som påhviler den enkelte, og som kan søkes dekket av egen privat reiseforsikring så langt vilkårene tilsier dette. Vi håper i det lengste at dette turopplegget kan tas frem igjen til høsten.

Vår utvekslingsstudent fra Australia har besøkt klubben en gang. Hennes opphold i Norge er selvsagt sterkt påvirket av situasjonen. I tråd med retningslinjer fra Rotary International, og i forståelse med hennes foreldre, vil hun fortsatt være i Norge fremover. Hun er elev på Elvebakken skole, og følger opplegget fra skolen for selvstudier og fjernundervisning under stengingen. I tillegg vil hun vil nå, noe tidligere enn planlagt, flytte til Agnes Beathe (Steen Fosse)og Harald som ny vertsfamilie. Styret og jeg setter svært stor pris på at de var så sporty å si ja til dette. Stor ros!

Vårt medlem Marit (Kolstadbråten) er nå nettopp tilbake i Norge etter et opphold i Kenya, der hun leder et skoleprosjekt for døve barn – Deaf Aid Isinya. Dere kan lese mer om dette fantastiske prosjektet på Marits Facebookside. Nå har prosjektets hovedsponsor trukket seg pga korona-situasjonen, og det er fare for at tilbudet til barna må nedskaleres eller stenges. Jeg oppfordrer derfor alle til å gi et bidrag, stort eller lite, for å avhjelpe situasjonen. Det har jeg selv gjort.
Bruk Vipps 529659 eller bankgiro 2320.07.39000.
I vår klubb har vi for tiden ikke noe «hoved»-prosjekt etter at Young Friends ble avsluttet. Men vi har hatt godt samarbeid med Bekkelaget og Hokksund om vannprosjektet på barneskoler på Vestbredden i Palestina. Dette prosjektet er nå ferdigstilt med revidert sluttrapport, og godkjent av The Rotary Foundation. Det er mulig vi kan bli invitert til nye prosjekter med lignende profil.

Beate og jeg var i Palestina sist oktober, og dere skal i en eller annen form få en reportasje derfra.

Vår klubb har også alltid vært interessert i inntektsbringende prosjekter. Nå har vi mottatt en føler fra Bekkelaget Rotaryklubb om å delta i betalt dugnadsarbeid på Norway Cup (NC). Som dere vet, er dette en fotballturnering på Ekeberg, som samler tusenvis av barn og ungdom fra hele verden. Arbeidet er satt opp med vakter hele døgnet, og omfatter særlig innkvartering og bespisning for lagene. De som har deltatt, har opplevet det som utrolig morsomt å være midt oppi denne internasjonale smeltedigelen. Årets NC finner sted i perioden 26.7-1.8 2020.
Gi beskjed til meg om dere kan ta en vakt eller tre. Dere kan ha det gøy, og tjene gode penger til klubben.


Alt er selvsagt avhengig av at situasjonen i verden blir tidsnok normalisert.

Noen oppfordringer til slutt:

  • Vær aktiv, følg med på vår WEB-side og Facebook-side
  • Ta vare på dere selv og hverandre, og følg de rådene som blir gitt av våre myndigheter


Med vennlig hilsenPresident 2019-20


 
"Mattrygghet i Norge"

1. september 2021

"Mattrygghet i Norge"

1. september 2021 holdt Proffessor Dr. Med. Lars E. Hanssen et svært interessant og innholdsrikt foredrag om arbeidet til Vitenskapskomiteen for mat og miljø.

ONLINE MØTE: "Investment opportunities in Indonesia"

20. januar 2021

ONLINE MØTE: "Investment opportunities in Indonesia"

Todung Mulya Lubis, Ambassador of the Republic of Indonesia to Norway, gave a detailed presentation on Investment opportunities in Indonesia.

"Equinors store investering i olje/gass i USA"

25. november 2020

"Equinors store investering i olje/gass i USA"

I et svært tidsaktuelt foredrag med undertittelen "Equinors tap i USA, berettiget kritikk eller perspektivløs etterpåklokskap?" ga Jarand Rystad, Gründer og CEO i Rystad Energy, oss sin analyse av den senere tids mediaoppslag om dette temaet.

Corona-bistand i Palestina

6. oktober 2020

Corona-bistand i Palestina

Medisinsk utstyr for å håndtere koronasituasjonen overlevert til et lokalt sykehus i Palestina.

Ingvald Liland - 1925-2020

19. september 2020

Ingvald Liland - 1925-2020

Vårt kjære medlem, Ingvald Liland, døde lørdag 19. september 2020, 95 år gammel.

Ragnar Østrem - 1929-2020

19. september 2020

Ragnar Østrem - 1929-2020

Ragnar Østrem døde 19. september, 91 år gammel. På grunn av svekket helse har han ikke deltatt i klubben de siste to årene. Sommerfesten i juni 2018 ble hans siste klubbmøte.

Karl Kristian Stenhagen - 1946-2020

18. september 2020

Karl Kristian Stenhagen - 1946-2020

Vårt medlem Karl Kristian Stenhagen døde fredag 18. september. Han ble 74 år. Han var født 29. mars 1946 i Arendal.

"Hva er retorikk, og hva kan vi lære av retorikkfaget i 2020?"

9. september 2020

"Hva er retorikk, og hva kan vi lære av retorikkfaget i 2020?"

Miriam Stålsett Follesø holdt et engasjerende foredrag som frembrakte interessante spørsmål og svar.

"Palestina fra Stjernesønnen via Sigurd til Oslo"

26. august 2020

"Palestina fra Stjernesønnen via Sigurd til Oslo"

Harry (Rødner) holdt er svært interessant og ikke minst, opplysende og avklarende, foredrag om den kompliserte historien og den nåværende situasjonen i dette betente område i verden.

"Presidentskifte og semesteravslutning"

17. juni 2020

"Presidentskifte og semesteravslutning"

Til tross for corona-situasjonen, som medførte at den vanlige sommerfesten måtte erstattes med et ONLINE MØTE, ble Presidentskifte og semesteravslutningen gjennomført med stil.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts pl. 1
Adresse 2: Inng. Solheimgaten
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30:00
Møtespråk: no

"Kommentarer etter valget"
29. sep. 2021, 17.30 - 18.30

Magnus Takvam, Journalist Magnus Takvam er en n ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...