web
analytics

Petter (Rasch) - 1939-2019

Minneord om Petter - Eva (Fosse)

Vårt kjære medlem, Petter Rasch, døde fredag 11. oktober 2019. Han var født i Oslo 7. desember 1939 og ble nesten 80 år gammel.

Sammen med svogeren Ingvald Liland, gift med Petters søster Ingrid, var Petter et av de 35 chartermedlemmene som i november 1987 stiftet Skøyen Rotary Klubb (som skiftet navn til Oslo Vest Rotary Klubb i 2012). Ingrid er ofte gjest i klubben.

Med familien flyttet Petter til Paris da han var 7 år gammel. Der gikk han på folkeskole og gymnas. Etter realartium og ett år til sjøs tok han 18 måneders militærtjeneste i Norge. Så ble det ett års fordypning i realfag på Universitetet i Paris. I Zürich studerte han i fire år og ble sivilingeniør i kjemi i 1966. Han hadde interessant yrkespraksis i Zürich, Oslo, Dallas og London. Da han ble medlem av klubben, arbeidet han i Oslo som bedriftsrådgiver med vekt på rekruttering av nye medarbeidere. Hans klassifikasjon er bedriftsrådgivning.

Petter var et fint menneske med stort engasjement for alt han gjorde i klubben. Jeg nevner spesielt hans enorme innsats for klubbens fredsprosjekt "Shalom-Salam": i samarbeid med seks andre Rotaryklubber, ble 6 palestinske og 6 israelske studenter hvert år invitert til den Internasjonale Sommerskole på Universitetet i Oslo, innkvartert på Blindern Studenterhjem og invitert til Rotary-hjem i helgene. Petter var prosjektkooridnator da "Shalom-Salam" begynte i 1994. Over hundre studenter fra Midt-Østen har deltatt, men det ble dessverre slutt da intifadaen startet høsten 2000. (Se også artiklene "Shalom - Salaam: ROTARY's OSLO-based peace process" og  "Make Love not Walls!" fra mars 2005).

Men Petter ga seg ikke med det. Da han i 2007 var på reise i Kroatia, kontaktet han Zagreb Rotary Club og presenterte ideen om å videreføre fredsprosjektet "Shalom-Salam". I samarbeid med lokale klubber, klubber i Oslo og Sommerskolen skulle studenter fra det tidligere Jugoslavia få samme type studieopphold i Oslo som "Shalom-Salam"-studentene, utvidet med en uke på Nansens Fredssenter på Lillehammer. Etter et vellykket pilotprosjekt i 2008 kom første kull av "Rotary Young Friends" i 2009; det siste var her i 2014. Gjennom syv år fikk i alt 78 studenter fra Serbia, Kroatia, Bosnia & Herzegovina, Kosovo, Macedonia og Montenegro være med på dette freds- og forsoningsprosjektet.

Petter var president 1996/97. Da ville han fokusere på forbedringsområdet. «Av praktiske tiltak ønsket jeg laget en ny medlemsfortegnelse, et brukervennlig arkiv, en revisjon av statuttene, et nytt gjestekort, en jubileumsbok og det meste er enten gjort eller under bearbeidelse i skrivende stund» meldte han i sin årsrapport.

I klubbens liv var Petter meget aktiv. Rekruttering av nye medlemmer arbeidet han kontinuerlig med. Våre festlige samvær krydret han med fint gitarspill og franske sanger. Jeg husker også hans fine oppstillinger av komitéene og hvem som var medlem. Vi fikk utdelt oversikten på et A4-ark ved begynnelsen av hvert Rotary-år inntil datateknologien overtok med hjemmeside som ga nødvendige opplysninger.

Den siste tiden har dessverre hans liv vært preget av sykdom. Hans kone, Lillan, hjalp ham til å komme på møter. Men det ble til slutt for vanskelig.

Det er blitt et stort tomrom i klubben uten Petter. Han vil bli savnet og minnene blir bevart.

Vi lyser fred over Petters minne og tenker på ham i takknemlighet.

(Bisettes fra Frogner kirke torsdag 24. oktober 2019 kl. 14:00)

 
"Presidentskifte og semesteravslutning"

17. juni 2020

"Presidentskifte og semesteravslutning"

Til tross for corona-situasjonen, som medførte at den vanlige sommerfesten måtte erstattes med et ONLINE MØTE, ble Presidentskifte og semesteravslutningen gjennomført med stil.

ONLINE MØTE: "Ledelse i Koronatid" - Agnes Beathe (Steen Fosse)

3. juni 2020

ONLINE MØTE: "Ledelse i Koronatid" - Agnes Beathe (Steen Fosse)

Vår egen Agnes Beathe (Steen Fosse) holdt et interessant foredrag om hva som er viktige elementer for en leder i disse uvanlige corona-tider.

Informasjonsbrev

17. mars 2020

Informasjonsbrev

Informasjonsbrev til alle medlemmer av Oslo Vest Rotary Klubb - Tor Petter (Gulbrandsen)

Dr. R. K. Pachauri - 1940-2020

5. mars 2020

Dr. R. K. Pachauri - 1940-2020

Our distinguished Honorable Member Dr. R. K. Pachauri past away on February 13th, 2020

"Det nye Kina. Stormakten som imponerer og skremmer"

26. februar 2020

"Det nye Kina. Stormakten som imponerer og skremmer"

Sosialantropolog og forfatter Henning Kristoffersen holdt et svært informativt foredrag i et usedvanlig godt besøkt Rotarymøte i Storsalen på Schafteløkken.

Rotary Opens Opportunities

20. januar 2020

Rotary Opens Opportunities

Hvert år på denne tiden er over 500 innkommende distriktsguvernører på opplæring i San Diego i California.

Julemøte og sesongavslutning

11. desember 2019

Julemøte og sesongavslutning

Medlemskomitéen arrangerte Julemøte på Schafteløkken i tradisjonell stil med servering av gløgg og julekake før vi fikk høre en inspirert Fabian Stang snakke im sine erfaringer fra politikken.

"Høyskolen Kristiania: fra Norsk Korrespondanseskole til Norges første private universitet"

6. november 2019

"Høyskolen Kristiania: fra Norsk Korrespondanseskole til Norges første private universitet"

Arne H. Krumsvik, Rektor ved Høyskolen Kristiania, foredro om de ambisiøse planene til å opprette Norges første private universitet med målsetningen: Arbeidslivsuniversitetet - fra fagskole til Phd.

"Tysklands rolle i Europa 30 år etter Murens fall"

23. oktober 2019

"Tysklands rolle i Europa 30 år etter Murens fall"

Onsdag 23. oktober 2019 holdt Kate Hansen Bundts et inspirerende foredrag om "Tysklands rolle i Europa 30 år etter Murens fall" på Schafteløkken.

Petter (Rasch) - 1939-2019

11. oktober 2019

Petter (Rasch) - 1939-2019

Minneord om Petter - Eva (Fosse)

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Schafteløkken
Adresse: Zahlkasserer Schafts pl. 1
Adresse 2: Inng. Solheimgaten
Postnummer: 0267
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:30:00
Møtespråk: no

"Om stiftelser"
26. aug. 2020, 17.30 - 18.30

Bjørn O. Øiulfstad, daglig leder / advokat

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...